Всяка година се давят  около 20 000 души годишно само

...
Всяка година се давят  около 20 000 души годишно само
Коментари Харесай

СЗО: Всяка година в Европа се давят над 20 000 души

Всяка година се давят  към 20 000 души годишно единствено в Европа, сподели европейският районен шеф на Световната здравна организация (СЗО), представен от Синхуа, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Повечето от нас рядко, съвсем в никакъв случай не се замислят за удавянията като заплаха за публичното здраве със доста влияние, по тази причина би трябвало да се усъвършенства осведомеността на хората “, разясни доктор Ханс Анри Клуге във връзка Световния ден за попречване на удавянията, който се отбелязва през днешния ден, 25-и юли.

През юни се преобърна„ Адриана “ - рибарски транспортен съд, пренасящ мигранти във водите сред Гърция и Италия. „ Само при тази злополука повече от 600 души се удавиха едновременно, като множеството тела в никакъв случай няма да бъдат открити “, означи той.

Според СЗО множеството жертви трагично се давят поединично при разнообразни условия - от водни басейни без контрол до смъртоносни морски течения.

В Европа се употребяват най-вече алкохолни питиета на глава от популацията в света и това също способства за рецесията. „ Алкохолът е в причинно-следствена връзка при 26% от всички смъртни случаи на удавяне в европейския район “, сподели Клуге.
 
Миграционната рецесия в допълнение утежнява казуса. „ По данни на Международната организация по миграция от 2014 година насам към 34 000 души са се удавили в хода на миграцията “, сподели Клуге, наблягайки незабавната нужда от дейности.

„ Това съставлява 60% от всички регистрирани смъртни случаи, свързани с миграцията, и от тях съвсем четири от пет - са настъпили в Средиземно море и Ламанша в границите на европейския район на СЗО “, сподели Клуге.

По данни на СЗО всяка година в международен мащаб минимум 236 000 души губят живота си от удавяне. „ Това обаче се отнася единствено за непреднамерените удавяния. Истинският брой на жертвите, като се изключат смъртните случаи по други свързани аргументи, е недооценен с 30 до 50 % “, сподели районният шеф на СЗО.

Ханс Анри Клуге прикани за незабавни дейности за справяне с казуса: „ Трябва да подсигуряваме, че груповият ни фокус върху удавянията към този момент няма да се основава на последното злополучие с всеобщи жертви, а на това по какъв начин загубата на всеки един живот в резултат на удавяне би могла да бъде предотвратена преди всичко “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР